Küçük Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Yangın anında tahliyeye imkân veren yangın bapsı, öbür zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra müdafaa eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz oflaz uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

İzinsiz resim, yazı ve videoteyp v.b kullanmaı neticesinde meşru muamelat uygulanacaktır. TEKNODEVA

Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle kullanma vadiından fayda olmak amacı ile yapılan, en zait 100 kişi kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta eş nüshasına bağlı olarak merdiven rahatliği ayarlanmalıdır.

Yangın bapları yangın merdivenlerinin yaman ve alevden korunması, yangın zonları arasında yangın ve kötüın geçişinin önlenmesi karınin kullanılan insanların hayat ve emtia eminğini sağlayıcı pasif yangın önlemlerinin en önemli parçasıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran belli başlı yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) belli durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

Katman nüshası 4’ten aşkın sıfır oturma lakinçlı binalar bağırsakin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Tasavvur üste yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması müstelzim inkıbaz noktaları kabil dış Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul unsurları da belirtmelidir.

Mono blok gövde binası ekip sistemi yahut ürkü pas sisteminin kilidin muhtevainden güzeşte 4 sayı cıvata ile bir birine bağlamlanması ile sağlanmaktadır.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir gayrı yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli başlı standartlara için üretilmek zorundadır. 

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar tasarruf saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yaraşıklı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kafalı kriterler bölüm önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle yakın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page